16

Længehus

Et vinkelhus er kendetegnet ved sin karakteristiske vinkelformede arkitektur. Denne type hus er opbygget med to eller flere bygningsdele, der mødes ved en vinkel, hvilket skaber en unik og interessant udformning.

Vinkelhuset udnytter vinkelformen til at skabe forskellige sektioner og zoner i boligen. Det kan have en åben og indbydende indgang, hvor hjørnet fungerer som en imødekommende foyer eller entré. Boligens indretning kan drage fordel af vinkelformen ved at placere de private områder, såsom soveværelser og badeværelser, i en fløj af huset og de offentlige og sociale områder, såsom stue, køkken og spisestue, i den anden fløj.

En af fordelene ved et vinkelhus er, at det kan tilpasses til forskellige tomter og miljøer. Den vinklede form giver mulighed for at udnytte udsigten eller optimere sollysindfaldet på forskellige tidspunkter af dagen. Det kan også give et mere dynamisk og interessant udseende, der skiller sig ud i nabolaget.

Et længehus og dets rektangulære form gør det nemt at indrette samt udnytte alle husets kvadratmeter. Et længehus er nemt at placere på grunden og kan ofte roteres efter behov, således at terrasse og indkørsel passer efter omgivelserne.

Et vinkelhus kan have forskellige størrelser og stilarter, der passer til forskellige smag og behov. Det kan være enkeltstående eller en del af et større boligkompleks eller en bebyggelse. Vinkelhusets design kan også inkludere ekstra arkitektoniske detaljer som tagudhæng, terrasser eller altaner, der yderligere forbedrer husets æstetik og funktionalitet.

Fordele ved et vinkelhus inkluderer fleksibilitet i indretningen, mulighed for at skabe forskellige “zoner” i huset og en naturlig opdeling mellem private og offentlige rum.

Vinkelhuset kan også tilbyde god udnyttelse af udendørsarealer, såsom gårde, terrasser eller haver, der kan være tilgængelige fra forskellige rum i huset. Vinkelhuset er en attraktiv boligtype for familier, par eller enkeltpersoner, der ønsker en rummelig og funktionel bolig med et unikt og karakteristisk design. Det kan tilpasses individuelle behov og præferencer og skabe et hjemligt og behageligt miljø.

På alle hustyperne er der mulighed for at sætte sit personlige præg ved at ændre placering af skillevægge, samt hvorledes tagkonstruktion skal konstrueres med afvalmet gavle og udhæng, eller opmuret gavle med gesims i stedet for udhæng. Sidste løsning kræver minimalt vedligehold.

Alt i alt er et vinkelhus en spændende og alsidig boligtype, der udnytter vinkelformen til at skabe en attraktiv og praktisk arkitektur. Med sine forskellige rumzoner og tilpasningsmuligheder kan vinkelhuset være det ideelle hjem for dem, der ønsker en bolig, der skiller sig ud og giver mulighed for en fleksibel indretning.

Inkluderet i prisen på et længehus

 • Døre og vinduer i i træ/alu. (3-lag glas)
 • Beton tagsten i mange farver.
 • Blødstrøgne mursten i flere varianter.
 • Alu/Zink tagerender.
 • Køkken/inventar fra HTH.
 • Lavenergi 2015 krav.
 • Mulighed for individuel indretning
 • Loftbeklædning i hvidludet rustik.
 • Væggene kompletteres med glasvæv.
 • Klinker i bryggers/bad.
 • Trægulv i køkken/alrum og stue.
 • Gulvtæpper i resterende værelser.
 • Gulvvarme i hele huset.
 • Udvendig stikkontakt, lampe og vandhane.
 • Ansøgning om byggetilladelse.
 • Jordbundsundersøgelse.
 • Lovpligtig byggeskadeforsikring
 • Trykprøvning/energirapport.

Længehus 100m2 m. carport 28m2

Længehus 136m2 m. carport 32m2

Længehus 143m2 m. carport 63m2

Lavenergi længehus

Hos MF-Byg opfører vi lavenergi gårdhavehuse af høj kvalitet for både erhverv, privat og offentlige institutioner i hele landet. Vi opfører lavenergihuse efter de nye 2015-krav, hvilket betyder, at de har et garanteret lavt energibehov samt høj isoleringsværdi.

Lavenergihuse er boliger, som er bygget ud fra det formål at mindske boligens energiforbrug ved opvarmning. Dette gøres blandt andet ved at sørge for, at klimaskærmen på lavenergihuse er isoleret ekstra godt, da den adskiller det ydre og indre miljø.

I denne forbindelse er det vigtigt at undgå kuldebroer ved eksempelvis døre og vinduer, da der ofte kan være et stort varmespild herved. For at opfylde kravene til lavenergihuse, skal der endvidere installeres en mekanisk ventilation med varmegenvinding, som vil formindske husets varmetab.

Sidst men ikke mindst skal solindstrålingen i de forskellige årstider tages i betragtning ved opførslen af lavenergihuse. Målet er at undgå overophedning af boligen, så der ikke skal bruges unødig meget energi på køling af boligen i sommermånederne.

null

Varmekilde i længehus

Ved opførslen af et lavenergi gårdhavehus kan man med fordel vælge varmepumpeløsninger til opvarmningen af boligen, da disse i forvejen har et lavt energiforbrug og anvender naturens egen energi.

Ønskes der lavenergihuse af absolut bedste energiklasse, er det derudover ofte nødvendigt at supplere med en alternativ energikilde såsom solvarme eller solcelleanlæg.

null

MF Byg er din garant for en god og tryg byggeoplevelse

Få et uforpligtende tilbud

Så udfyld blot kontaktformularen med oplysninger om det typehus, som du gerne vil have pris på. Vi sender så et tilbud tilbage til dig – helt uforpligtende.

Hvis du ønsker et fysisk møde eller har spørgsmål, så hører vi også meget gerne fra dig.

 

Med venlig hilsen,

MF Byg

Send message